Oferta

Firma rodzinna FRO-RYB oferuje:

 


Ryby pieczone i smażone  w galarecie pasteryzowane przygotowywane  wg. tradycyjnych warmińskich receptur .

opakowania - słoiki:

200g,450g,920g 

okres przydatności do spożycia :

9 miesięcy

temp. przechowywania : 0 - + 8 ° C

opak. zbiorcze : karton 12 szt. 

 

 

Kotlety z Dorsza ,kotlety z Łososia  smażone  ,Dorsz opiekany w cieście naleśnikowym przygotowywane   wg. tradycyjnych warmińskich receptur .

opakowania - kartony :

3 kg 

opakowania  plastik. :

500g

okres przydatności do spożycia :

7 dni 

temp. przechowywania : 0 - + 8 ° C


 

Ryby z Zalewu Wiślanego    (leszcz,sandacz,okoń,węgorz,płoć, śledź)     oraz z Bałtyku ( dorsz,flądra):

-świeże: całe , patroszone, filety z/s ,filety b/s

-mrożone IQF : patroszone, tuszki ,filety z/s , filety b/s,

-mrożone shutterpack: patroszone, tuszki ,filety z/s ,

Firma oferuje usługi przetwórstwa ryb:
- patroszenie,filetowanie,mrożenie szokowe,standaryzacja,pakowanie VAC,MAP.

 

Firma oferuje usługi przetwórstwa ślimaków:


- obróbka termiczna ,pasteryzacja i pakowanie w 
słoiki (okres przydatności 6 - mcy w temp. 0-+8°C) ,                                                                                          -obróbka termiczna ,pakowanie w worki foliowe mrożenie szokowe  -40°C (okres przydatności 12 - mcy w temp. -18°C) ,  

-obróbka termiczna ,nadziewanie masłem (ziołowym,czosnkowym itp.) ,pakowanie w worki foliowe,mrożenie szokowe -40°C (okres przydatności 12 - mcy w temp. -18°C),

 

     ZAPRASZAMY DO NASZEJ                 CAŁOROCZNEJ SMAŻALNI RYB 
I FIRMOWEGO SKLEPU RYBNEGO PO KATEDRĄ  PRZY UL.KOPERNIKA 4       !!!       

                      ORAZ                                             

  DO SKLEPU RYBNEGO W BRANIEWIE            NA PLACU PIŁSUDSKIEGO  !!!      

     W naszej  ofercie zachowane są  smaki wiekowych warmińskich receptur.          Stare warmińskie przepisy traktują marynowanie ryb w zalewach ze świeżymi warzywami  oraz   w galaretach z warzywami wraz z pasteryzacją  jako   wypróbowaną metodę  na  znakomite, swojskie dania. Pasteryzacja pozwala na długie przechowywanie  tych smacznych , swojskich wyrobów .

Warmia leżąca nad Zalewem Wiślanym bogatym w nasze rodzime gatunki ryb             ( Sandacz,Leszcz,Węgorz,Płoć,Flądra, Okoń,Szczupak,Śledź ) posiada bogatą historię kulinarną ,oferuje wyroby na bazie tradycyjnych wiekowych receptur reprezentując dziedzictwo kulinarne regionu Warmii,Mazur i Powiśla.
 Region  ten  jest kolebką naszej polskiej kuchni  rybnej.

     Nasze wyroby są wytwarzane domowymi metodami na bazie naturalnych składników  , bez substancji konserwujących!!!

     W trakcie produkcji ściśle nadzorujemy cały cykl produkcyjny w celu zachowania kryteriów higieniczno - sanitarnych. Łączymy tym samym tradycję z nowoczesnością w celu zapewnienia naszym klientom tradycyjnych wyrobów i jednocześnie bezpiecznej żywności. Przetwórnia znajduje się pod stałym nadzorem inspekcji weterynaryjnej .

  Bazujemy  na zasobach głównie Zalewu Wiślanego, ryby trafiają do przetwórni prosto od rybaka , produkcja  jest w całości ręczna , polega na patroszeniu i filetowaniu  ryb oraz na smażeniu , pieczeniu i pakowaniu w słoiki ryb wraz z  zalewą octową z warzywami lub galaretą z warzywami.

 Nasze wyroby  trafiają  do sklepów ze zdrową żywnością i do delikatesów nie tylko rybnych .

   

    

 Nasze wyroby są :    

-bez substancji  konserwujących   !!!  

-bez sztucznych barwników   !!!

-bez wzmacniaczy smaku !!!

-bez wypełniaczy i polepszaczy !!!

-bez sztucznych dodatków !!!

-bez szkodliwych substancji !!!

 

-na bazie świeżych ryb i  naturalnych składników: marchwi,cebuli,octu,wody,soli,cukru,ziela angielskiego,liścia laurowego, pieprzu,mąki , żelatyny                                                                                   -smażone na świeżym oleju rzepakowym

 

-ZDROWE WYROBY Z CZYSTEJ I NIESKAŻONEJ  WARMII  !!! 

Naszym klientom życzymy smacznego !!!

 

  

POSZUKUJEMY LOKALNYCH DYSTRYBUTORÓW !!!

Realizujemy zamówienia na terenie całej Polski  po wcześniejszym uzgodnieniu !!!

.

Kotlety mielone z wysoką zawartością ryb   z dodatkiem podsmażonej cebulki , świeżej bułki tartej ,soli ,pieprzu, świeżego mleka i śmietanki .  

Ryby opiekane ( Dorsz)  w cieście naleśnikowym z dodatkiem świeżego mleka,mąki,cukru ,soli i kurkumy .

Smażone na świeżym oleju rzepakowym . 

Okres przydatności do spożycia 8 dni.  

Temp. przechowywania 0 - +8°C.

 

Ryby  smażone w zalewie octowej - wiaderko : masa netto 4,0 kg / masa ryby 2,0 kg 

-okres przydatności 11 dni   

-teperatura przechowywania 0 - +8°C